A+Draftsman heeft namens de opdrachtgever een plan gemaakt voor de herontwikkeling van het bestaande restaurant te Beilen.

De opdrachtgever heeft ons de vraag gesteld om een ontwerp te maken voor een appartementencomplex bestaande uit 6 appartementen. Het perceel is gelegen aan het winkelcentrum te Beilen, hierdoor is het een belangrijk straatbeeld van Beilen. De welstand heeft het ontwerp meerdere malen getoetst. Het was een grote uitdaging om de wensen van de opdrachtgever en de eisen van de welstand uit te kunnen werken in een definitief ontwerp. We zijn uitgekomen op drie bouwlagen met tweederde een beeld dominante kap ruimte biedend aan 6 appartementen. Het naastgelegen pand vloeit daardoor over in het nieuwe appartementencomplex. Er is meer aandacht besteed naar uitstraling en beeldkwaliteit, naar beëindiging en detaillering, naar samenhang tussen plint en bovenliggende bouwlagen en daarvoor is waardering gegeven door de gemeente tijdens het vooroverleg

Doordat het dak van de bovenste bouwlaag deels in kapconstructie is uitgevoerd, wordt er een betere ruimtebeleving gecreëerd in het steegje dat links naast het pand ligt. Deze verbinding is erg belangrijk voor het centrum en er komt redelijk veel verkeer langs vanaf de parkeerplaats. Op deze parkeerplaats kunnen de bewoners van het appartementencomplex de auto parkeren. Achter in de tuin hebben we bergingen gecreëerd voor de bewoners.

Herontwikkeling Appartementencomplex

Opdrachtgever Particulier
Aanvraag bouwjaar 2021
Locatie Beilen

Volg ons op

WIJ STREVEN NAAR 100% KLANTTEVREDENHEID

BEKIJK DE REVIEWS VAN ONZE OPDRACHTGEVERS

Elk project start met een goed gesprek waar wij uw wensen en ideeën inventariseren! Uw wensen en ideeën vertalen wij op papier met een creatief en goed doordacht bouwkundig ontwerp.