A+Draftsman heeft namens de opdrachtgever een plan gemaakt voor het renoveren van hun woning en het ontwerpen van een nieuwe dakopbouw met een dakterras.

De opdrachtgever wilde graag de open ruimte geheel opnieuw indelen en extra ruimtes creëren door middel van een nieuwe dakopbouw met een dakterras. Het gebouw is opgedeeld in een privé woning en een zakelijk pand op de begane grondvloer. Wij hebben ons ontwerp volledig uitgewerkt met alle richtlijnen van het bouwbesluit. De woning moet namelijk voldoen aan een brandwerendheidsklasse, omdat het pand ook een zakelijke gebruiksfunctie heeft.

Wij hebben een nieuwe indeling ontworpen met een houten dakopbouw waar de opdrachtgever mee akkoord is gegaan. De tekeningen zijn verstuurd naar de gemeente en na een paar aanpassingen hebben we een akkoord gekregen van de welstand. 

De tekeningen zijn verder uitgewerkt in een bouwfysisch plan waarbij de ventilatie berekening, daglichtberekening, gebruiksoppervlakte en verblijfsoppervlakte, brandveiligheid en extra details zijn gemaakt. De constructeur heeft de gehele bouwtekening doorgerekend en heeft de constructieberekening aangeleverd. 

Het hele pakket aan documenten is toegevoegd aan het dossier in het omgevingsloket en de gemeente heeft een akkoord gegeven.

Dakopbouw + Dakterras

Opdrachtgever Particulier
Aanvraag bouwjaar 2021
Locatie Drachten

Volg ons op

WIJ STREVEN NAAR 100% KLANTTEVREDENHEID

BEKIJK DE REVIEWS VAN ONZE OPDRACHTGEVERS

Elk project start met een goed gesprek waar wij uw wensen en ideeën inventariseren! Uw wensen en ideeën vertalen wij op papier met een creatief en goed doordacht bouwkundig ontwerp.